Droogbouw vloerverwarming
Ultradunne vloer en slimme vloerverwarming van deDroogbouwvloer.nl
Wilt u comfortabele en energiezuinige vloerverwarming? Die snel ruimtes kan verwarmen én koelen? Licht van gewicht, snel te monteren en ook prima toe te passen in een houten vloer? Overweeg dan eens een droogbouwvloer.
Droogbouwvloer: comfortverhogend en energiebesparend
Droogbouw wil zeggen dat er bij de aanleg/installatie van vloerverwarming geen natte producten zoals zand-cement, beton, anhydriet, etc. gebruikt worden. Lange droogtijden zijn daarmee verleden tijd. Na installatie kan direct iedere gewenste afwerkvloer worden geplaatst. deDroogbouwvloer kan namelijk worden bedekt met vrijwel alle soorten afwerkvloeren.
Het totale systeem heeft een bijzonder laag soortelijk gewicht en een ultradunne opbouwhoogte van 25 mm. Daarnaast is het een systeem dat tijdens gebruik een bliksemsnelle responstijd heeft. Dit werkt zowel comfortverhogend als energiebesparend.
Bovendien werkt deDroogbouwvloer met een lage systeemtemperatuur. Dit maakt dat de verwarming in combinatie met duurzame energiebronnen, zoals een warmtepomp, optimaal werkt. En is de energiebron in het systeem voorzien van een mogelijkheid koud water af te geven? Dan dient deDroogbouwvloer op de warmere dagen van het jaar als koelbron: zonder daarbij de lucht in de ruimte uit te drogen.
deDroogbouwvloer is bijzonder geschikt voor het aanbrengen van vloerverwarming (LTV). Het vloersysteem wordt veel toegepast in renovatieprojecten, zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Het biedt namelijk de mogelijkheid om op houten constructievloeren of betonvloeren een LTV-systeem toe te passen met een minimale opbouwhoogte. Ook het lage gewicht van de droogbouwvloer is, in vergelijking met conventionele vloerverwarmingsinstallaties, een groot voordeel Daarnaast verbetert het de akoestische en brandwerende eigenschappen van de vloer, tot een zeer hoog niveau. Hierdoor biedt het vloersysteem een totaaloplossing voor uw vloer.
Op deDroogbouwvloer zelf zit een garantie van 30 jaar. Wanneer het systeem wordt opgeleverd met een dekvloer van Martijn de Wit Vloeren krijgt u ook nog eens 10 jaar garantie op de combinatie van beide.
De Droogbouwvloer: zeer geschikt voor houten constructieve ondervloer
De Droogbouwvloer is een compleet vloerverwarmingssysteem enkel opgebouwd uit een laag gipsvezel met daarin vloerverwarmingsbuizen gefreesd. Door het lage soortelijk gewicht en de minimale dikte blijft ook het totaalgewicht erg laag. Dit maakt deDroogbouwvloer uiterst geschikt aan te leggen in panden met een houten constructieve ondervloer. Zo wordt deDroogbouwvloer momenteel bijvoorbeeld erg veel geïnstalleerd in 18e -eeuwse grachtenpanden in het centrum van Amsterdam.
Vloerverwarming droogbouw: sneller de gewenste temperatuur
De Droogbouw heeft onlangs een test laten uitvoeren om de voordelen van het droogbouw vloerverwarmingssysteem aan te tonen ten opzichte van traditionele nattedekvloersystemen. In de grafiek hieronder ziet u:
- de gewenste kamertemperatuur,
- de kamertemperatuur onderhouden met een traditionele vloerverwarming, en
- de kamertemperatuur die wordt beheerd door ons droogbouw systeem.
Vanwege de snellere reactietijd kan het droge vloerverwarmingssysteem veel sneller de gewenste temperatuur bereiken dan de cementen dekvloer. Daardoor bespaart u aantoonbaar energie.
De Droogbouwvloer in vergelijking met traditionele systemen:
Met name als u de wens heeft om zowel te verwarmen als te koelen:
Duurzaam investeren met een droogbouwvloer
Tegenwoordig wordt het droogbouwsysteem steeds vaker opgeleverd met bovengenoemde warmtepomp, of hybride systeem als energiebron. Dit betekent dat u om twee redenen duurzaam investeert:
- De Droogbouwvloer is opgebouwd uit gerecyclede producten.
- Genoemde energiebronnen wekken tot 50 procent meer efficiënt warmte op dan traditionele hoog-rendement CV-ketels. Dit doen zij op een elektrisch vermogen dat het mogelijk maakt uw woonhuis emissieloos te verwarmen.
Sinds 1 januari 2016 verstrekt de overheid een subsidie van € 1.300 op hybride en tot € 2.900 op volledige warmtepompsystemen.